De Blessed Summit

De Blessed Summit is een jaarlijks terugkerend, spiritueel evenement dat georganiseerd wordt ter nagedachtenis van Hazrat Pir Muhammad Abdul Wahab Siddiqi R.A. en Hazrat Munazire Azam Muhammad Umar Icharvi R.A. In de zomer vindt het evenement plaats op het landgoed van Hijaz in Nuneaton in het Verenigd Koninkrijk en in maart vindt het evenement plaats in Nederland en België.

De Blessed Summit creëert een gelegenheid om met elkaar te reflecteren over het onderwerp van het evenement. Dit gebeurt veelal door speeches die met name door jongeren (mannen en vrouwen) worden gehouden. Er is bewust gekozen om zoveel mogelijk jongeren te laten spreken, omdat zij de huidige generatie representeren. Zij staan midden in de maatschappij en weten als geen ander wat er speelt. Op deze manier kunnen zij concrete en praktische aspecten verwerken in hun speeches die herkenbaar kunnen zijn voor het luisterend publiek. Het publiek kan zich hierdoor mogelijk identificeren met de sprekers, wat stof tot nadenken geeft. Indien er behoefte is, kunnen er 1-op-1 gesprekken plaatsvinden om in een rustige setting nog dieper in te gaan op elementen die tijdens de speeches aan bod zijn gekomen.

Hazrat Pir Muhammad Abdul Wahab Siddiqi R.A. en Hazrat Munazire Azam Muhammad Umar Icharvi R.A hebben zich hun hele leven ingezet in het dienen van de Schepper en Zijn schepping. Door stil te staan bij diverse maatschappelijke en spirituele onderwerpen en dit bespreekbaar te maken, herdenken wij gedurende de Blessed Summit het leven van deze twee grote persoonlijkheden.

Naast speeches vinden er gedurende de Blessed Summit lofzangen plaats en gezamenlijke aanbidding gedurende de dag en nacht. Verder vindt er in de zomer de tulbandwisseling plaats van Hazrat Pir Muhammad Abdul Wahab Siddiqi R.A in zijn mausoleum op het landgoed van Hijaz. Kortom, het is een evenement vol activiteiten en een ieder is dan ook welkom om deel te nemen, ongeacht ras, religie of cultuur. Om een impressie te krijgen van de afgelopen evenementen, vindt u hieronder de onderwerpen van de afgelopen jaren. Voor meer informatie, kunt u contact met ons opnemen.

Flyer BS nl 2021.jpg
BS_flyer_NL.JPG
URS_Noeroel_2019.jpg
URS_Almere_2019.jpg